Cassetteservice

Over cassettes en kettingbladen: Shimano, Campagnolo, Sram, Stronglight, Miche, Marchisio, TA

Zoek hier de passing / vulring voor jouw cassette !

Items Count: 22

Uitwisselbaarheid (4)

Welke fietsonderdelen voor racefiets en mountainbike zijn uitwisselbaar? Lees over combinaties van cassettes, wielen, derailleurs, kettingbladen van Shimano, SRAM, Campagnolo. Dubbel, compact en triple.

Bereken hier met een paar muisklikken zelf hoeveel tanden je op je cassette nodig hebt. Stel zelf je eigen bergverzet samen of kijk welke versnelling het best bij je past als je de Alpe D'huzes fietst.

Omdat de afstand tussen de achtertandwielen op de cassette bij campagnolo en shimano verschillend zijn van elkaar zijn cassettes en shifters tussen Campagnolo en Shimano niet uitwisselbaar.

Bij Shimano bepalen de shifters het aantal versnellingen. Het aantal versnellingen van de shifter moet overeen komen met het aantal kransjes op de cassette. Het is niet officieel, maar in de praktijk is het vaak mogelijk om Shimano 8, 9 of 10 speed derailleurs uit te wisselen. De derailleurs kennen geen trapjes, de afstand wordt bepaald door de shifter.

Shifters, kettingen en cassettes van shimano en Sram zijn volledig uitwisselbaar. Voorwaarde is dat je 8, 9 en 10 speed niet door elkaar haalt. We horen vaak klachten de kettingen van Sram lawaaierig zijn. Belangrijk is ook dat Sram niet beschikt over triple groepen voor de racefiets en dat je Sram dus niet uit kan wisselen met Shimano Triple.

Bereken zelf precies het aantal tanden op de cassette voor de juiste versnelling!

Schaatsen vergelijken

Schaatsen kopen en vergelijken

Schaatsen Kopen?

Vergelijk op schaatstest.nl

Framesets vergelijken

Framesets vergelijken

Vergelijk framesets op BellaBici.…